Poliția ungară a finalizat ancheta în cazul accidentului naval înregistrat în luna mai pe Dunăre, soldat cu 28 de morți

  • 15 Octombrie 2019 16:49
Poliția ungară a finalizat ancheta în cazul accidentului naval înregistrat în luna mai pe Dunăre, soldat cu 28 de morți

Poliția ungară a anunțat, astăzi, că a finalizat ancheta în cazul accidentului naval înregistrat în luna mai pe Dunăre, soldat cu moartea a 28 de persoane.

Autoritățile propun punerea sub acuzare a căpitanului unui vapor de mari dimensiuni, care intrase în coliziune cu o navă de agrement, la bordul careia se aflau mai mulți turiști sud-coreeni.

Căpitanul vaporului, respectiv un bărbat cu cetățenie ucraineană, se află în prezent în arest preventiv, iar anchetatorii consideră că acesta se face vinovat de cauzarea din neglijență a accidentului soldat cu multe victime, dar poate fi tras la răspundere și pentru că nu a luat măsuri pentru acordarea de ajutor persoanele aflate la bordul celeilalte nave.

Potrivit poliției, acesta a declarat în timpul audierilor că pur și simplu nu observase nava care se deplasa în fața vaporului.

În data de 29 mai, vaporul condus de cetățeanul ucrainean a intrat în coliziune cu o navă de agrement în apropierea podului Margareta din Budapesta, aceasta din urmă scufundându-se în doar câteva secunde în apele Dunării.

La bordul navei de agrement se aflau doi cetățeni ungari și 33 de turiști sud-coreeni, reușindu-se atunci salvarea a doar șapte persoane din Coreea de Sud.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău