Poliția susține că la protestul din 25 septembrie au participat 6000 de persoane. Protestatarii au atacat forțele de ordine prin altercații și cu diferite obiecte

  • 26 Septembrie 2022 08:29
Poliția susține că la protestul din 25 septembrie au participat 6000 de persoane. Protestatarii au atacat forțele de ordine prin altercații și cu diferite obiecte

Organizatorii protestului au asigurat transport ajuns la Chișinău cu o capacitate estimativă de 9000 de locuri, la protest participând în jur de 5800- 6000 de persoane, anunță poliția.

 
Cu părere de rău, atât organizatorii, cât și participanții la protest au încălcat prevederile Declarației prealabile depuse la Primărie și a Legii cu privire la întruniri, inclusiv locul desfășurării acțiunii de protest, evitarea acțiunilor provocatoare, menținerea ordinii publice, etc.
 
Totodată, menționăm că participanții la protest au atacat forțele de ordine prin altercații și cu diferite obiecte. Aceștia fiind somați de oamenii legii au refuzat să se conformeze cerințelor.
 
Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, vor purta răspundere conform legislației”, se anunță în comunicat.
 
Un nou miting de protest împotriva actualei puteri, organizat de Partidul Șor, a avut loc duminică, 25 septembrie, la Chișinău. Participanții la manifestație, majoritatea în vârstă, au fost aduși aparent în mod organizat la Chișinău din diferite localități.
 
Amintim că acțiunile de protest organizate de Partidul Șor au început pe 18 septembrie. 

Protestatarii au instalat mai multe corturi în fața Parlamentului, iar câteva sute de persoane se află permanent în aceste corturi. Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate câteva incidente în care protestatari au fost acuzați de agresarea unor trecători sau a unor reprezentanți ai forțelor de ordine.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău