Poliția suedeză ia în considerare o posibilă motivație teroristă pentru atacul cu armă albă de la Vetlanda

  • 04 Martie 2021 18:56
Poliția suedeză ia în considerare o posibilă motivație teroristă pentru atacul cu armă albă de la Vetlanda

Poliția suedeză a anunțat miercuri că investighează posibile motivații teroriste pentru atacul cu armă albă de miercuri seară din sudul Suediei în care au fost rănite opt persoane, relatează dpa, potrivit Agerpres.

"Anchetăm acest incident ca tentativă de crimă, dar din cauza detaliilor din investigație cercetăm și posibile motivații teroriste", a declarat în cadrul unei conferințe de presă Malena Grann, din cadrul forței de poliție regionale.

Ea a spus că serviciul suedez de securitate Sapo asistă poliția în acest caz.

Anterior, poliția a anunțat că a împușcat și a arestat un tânăr suspectat că a înjunghiat opt persoane în Vetlanda, un mic oraș din sudul Suediei.

El a atacat oamenii în mai multe locații, aflate la distanță de câteva sute de metri una de alta.

Jonas Lindell din cadrul poliției locale le-a spus ziariștilor că bărbatul suspectat de atac nu a fost interogat întrucât se află în spital, unde este tratat pentru răni care nu îi pun viața în pericol. Se crede că el a acționat singur.

"Suspectul era înarmat la momentul arestării sale", a adăugat el, refuzând să comenteze asupra unui posibil motiv, a armei albe folosite sau a naționalității suspectului.

Potrivit mai multor mass-media suedeze, citate de AFP, bărbatul suspectat de atacul cu armă albă este un afgan de 22 de ani, sosit în țara nordică în 2018.

Poliția nu a avut anterior informații privind o amenințare la Vetlanda sau despre suspectul de comiterea atacului, care a fost condamnat anterior pentru infracțiuni mărunte, a spus Lindell.

Opt persoane au fost rănite în atac și transportate la spital, dar Lindell a precizat că nu poate furniza mai multe detalii.

Lindell a refuzat și să comenteze asupra tipului de armă folosit, precizând că poliția nu vrea să influențeze relatările martorilor.

Din cauza incidentului, transportul feroviar la Vetlanda, aflat la circa 275 km sud-vest de Stockhom, a fost temporar întrerupt.

Nivelul de alertă teroristă nu a fost afectat de atac, a precizat Sapo.

Prim-ministrul Stefan Lofven a condamnat incidentul și a spus că este alături de victime și de cei apropiați lor.

"Îndemn pe toată lumea să le transmită un gând celor afectați de violență și bărbaților și femeilor din serviciul sanitar, poliție și municipalitate care le asigură îngrijiri medicale răniților și care au restabilit condițiile de securitate", a spus el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău