Poliția respinge acuzațiile că ar fi îngrădit dreptul Irinei Vlah de a-și lansa campania electorală

  • 29 Septembrie 14:10
Poliția respinge acuzațiile că ar fi îngrădit dreptul Irinei Vlah de a-și lansa campania electorală

Poliția Națională condamnă acuzațiile candidatei Irina Vlah precum că i-a fost îngrădit dreptul de a-și lansa campania electorală și le califică drept nefondate, manipulatorii și de denigrare. Evenimentul electoral urma să aibă loc la Naslavcea, pe platforma de observație „Inima Nistrului”. Poliția de Frontieră informează că accesul în zona de frontieră este permis doar cu aviz prealabil și precizează că toți cetățenii sunt egali în fața legii, comunică MOLDPRES.

Într-un comunicat plasat pe rețelele de socializare, Poliția anunță că nu a intervenit și nu a comunicat cu  persoanele aflate la locul desfășurării evenimentului electoral. „Îndemnăm concurentul electoral să-și argumenteze acuzațiile, cel puțin prin publicarea unor secvențe video sau fotografii cu polițistul care se pretinde că „ar fi îngrădit desfășurarea evenimentului””, se arată în comunicatul Poliției.

Poliția solicită actorilor politici să nu folosească nejustificat imaginea Poliției, să nu implice polițiștii în acțiuni politice și să nu denigreze instituția în vederea obținerii dividendelor electorale.

Candidata la prezidențiale acuză conducerea țării că ar împiedica lansarea ei în campania electorală. „Poliția nu ne permite accesul la locul evenimentului! Astăzi, în satul Naslavcea, este planificată lansarea oficială a campaniei mele pentru alegerile prezidențiale. Evenimentul trebuia să aibă loc la platforma de observație „Inima Nistrului””, a scris Irina Vlah pe contul său de Telegram, precizând că va plasa și mesaje video în care va explica toate detaliile. 

Poliția de Frontieră informează că accesul în zona de frontieră este permis doar cu aviz prealabil. „Persoanele care nu au viza de domiciliu în regiune trebuie să obțină un permis de acces. Este important ca toate documentele necesare să fie prezentate la timp pentru a evita orice inconveniențe”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cu referire la acuzațiile candidatei Irina Vlah privind restricționarea accesului în zonă de către persoane din mediul politic, Poliția de Frontieră nu comentează, dar totodată precizează că toți cetățenii sunt egali în fața legii și toate procedurile se aplică în mod egal. „Respectarea legislației și a procedurilor este esențială pentru siguranța și ordinea în zona de frontieră!”, menționează Poliția de Frontieră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
22,18
Cer fragmentat
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
13
Wed
15
Thu
16
Fri
18
Arhivă Radio Chișinău