Poliția Republicii Moldova la datorie de 32 de ani. Zeci de polițiști au primit distincții și avansări în grad

  • 18 Decembrie 2022 12:36
Poliția Republicii Moldova la datorie de 32 de ani. Zeci de polițiști au primit distincții și avansări în grad

Poliția Republicii Moldova celebrează astăzi 32 de ani de la formare, timp în care s-a schimbat semnificativ, a trecut prin diferite încercări, dar niciodată această unitate nu și-a trădat Patria și a rămas integră, dedicată și profesionistă, se arată în comunicatul Poliției R. Moldova.

Cu acest prilej, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, împreună cu echipa, au depus flori la  monumentul lui ”Ștefan cel Mare și Sfânt”,  monumentul ”Maica Îndurerată”, cel al ”Eroilor căzuți la datorie”, plăcile Comemorative din incinta MAI,  dar și la mormintele colegilor care nu ne mai sunt alături.

În semn de recunoștință pentru merite și rezultate deosebite obținute în desfășurarea activității profesionale, prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției mai mulți polițiști au fost avansați în grad înainte de termen, menționați cu medalii, insigne, dar și diplome ale IGP.

Totodată, șapte polițiști au fost nominalizați cu titlu onorific al MAI ”Polițistul anului 2022” la mai multe categorii, oferit de ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, iar 13 au fost menționați cu Diplome ale Parlamentului, acordate de către Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în semn de recunoștință și apreciere a meritelor în activitatea de prevenire și combatere a infracționalității.

De asemenea,  omologi și parteneri de dezvoltare din opt țări au fost onorați cu distincții ale IGP.

Apreciez abnegația și profesionalismul vostru, dar mai ales eforturile pe care le depuneți zilnic, în sprijinul comunității! Vom continua să ne dezvoltăm,  astfel încât să demonstrăm că prin tot ceea ce facem noi, polițiștii din Republica Moldova,  suntem profesioniști și devotați societății”, a menționat șeful Poliției Naționale, Viorel Cernăuțeanu, în mesajul de felicitare dedicat tuturor polițiștilor din întreaga țară.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău