Poliția intensifică acțiunile de prevenire a COVID-19, începând din această seară

  • 01 Octombrie 2021 18:42
Poliția intensifică acțiunile de prevenire a COVID-19, începând din această seară

Începând cu seara de 1 octombrie, ora 20.00, polițiștii vor intensifica activitățile de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. De astăzi, se pun în aplicare mai multe măsuri de combatere a noului coronavirus aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică la 22 septembrie, transmite IPN.

În condițiile codului roșu de alertă, accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament este interzis. Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau, respectiv, 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin doi metri pătrați pentru fiecare persoană, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă al IGP, persoanele care nu vor respecta măsurile obligatorii de sănătate publică prevăzute în respectiva hotărâre a CNESP vor fi trase la răspundere contravențională sau penală.

IGP îndeamnă cetățenii să respecte prevederile legale și să nu le privească doar ca pe obligații, ci ca acțiuni de protecție. Se recomandă evitarea locurilor aglomerate. Copiii vor fi feriți de locurile de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune de către un număr mare de copii. Vor fi limitate contactele și se va păstra o distanță de cel puțin 1,5 metri unul față de altul. Persoanele care circulă în transportul comun sunt sfătuite să nu stea față în față cu alte persoane și să igienizeze mâinile, înainte de a atinge fața, nasul sau gura.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău