Poliția face apel către populație să ajute la identificarea locului aflării unui copil în vârstă de 6 ani, din Hâncești

  • 28 Mai 2020 10:57
Poliția face apel către populație să ajute la identificarea locului aflării unui copil în vârstă de 6 ani, din Hâncești

Poliția face apel către populație să ajute la identificarea locului aflării unui copil în vârstă de 6 ani, din Hâncești.

Dispărut de peste două zile, acesta este căutat  inclusiv cu drone și câini special antrenați, fiind implicați în acțiunile de căutare peste 100 de angajați ai MAI și ai poliției de frontieră, a anunțat în cadrul unui briefing șefa Secției Siguranță minori a Inspectoratului Național de Securitate Publică din cadrul IGP, Aliona Dragomirețcaia. De asemenea, la căutări participă carabinieri și salvatori, dar și voluntari din asociațiile de vânători și automobiliști.

Poliția a fost alertată, la 26 mai, de mama copilului. Înainte de dispariție, copilul era acasă cu doi frați, iar părinții erau la serviciu. Poliția de la Hâncești a interogat  până acum părinții, rudele și vecinii, a verificat subsolurile, fântânile și o pădure în apropierea căreia este situată casa familiei copilului dispărut. Acesta era îmbrăcat într-un maiou galben, blugi verzi și era încălțat cu șlapii mamei sale, de culoare roz, a mai spus reprezentata poliției.

Potrivit datelor poliției, în perioada ianuarie-aprilie au fost înregistrate 307 cazuri de dispariție a copiilor, 295 dintre aceștia au fost găsiți. 232 de copii au plecat din familii, iar 75 au plecat din instituțiile rezidențiale. Majoritatea erau fete – 185, iar restul - 122 erau băieți. Motivele pentru care cei mai mulți dintre minori au plecat de acasă a fost că erau neglijați în familie, pentru că părinții consumă alcool sau din cauza restricțiilor impuse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău