Poliția din Serbia și Croația au reținut 17 suspecți de trafic de migranți în UE

  • 20 Decembrie 2017 15:13
Poliția din Serbia și Croația au reținut 17 suspecți de trafic de migranți în UE

Forțele de poliție din Serbia și Croația au reținut, în cadrul unei operațiuni comune, 17 persoane suspectate că au traficat zeci de migranți spre Uniunea Europeană, a informat miercuri Ministerul de Interne de la Belgrad, transmite Agerpres.

Serbia s-a aflat în centrul crizei migranților în 2015 și 2016, când sute de mii de persoane, refugiate din cauza conflictelor și sărăciei din țări ale Orientului Mijlociu și Asiei, au urmat ruta balcanică pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Ruta a fost practic închisă anul trecut, dar un număr constant de migranți, sosiți mai ales din Turcia via Bulgaria, au continuat să sosească, majoritatea cu ajutorul traficanților.

Potrivit Ministerului de Interne, din grupul celor 13 traficanți reținuți în Serbia - la Belgrad și în patru orașe din nordul țării - fac parte 12 sârbi și un afgan. Alți patru suspecți au fost arestați de poliția croată.

Autoritățile 'suspectează că această grupare infracțională a facilitat traversarea ilegală a frontierei și tranzitul (...) unui total de 82 de migranți din Afganistan, Iran și Irak, de la care au perceput 1.500 de euro per persoană', menționează comunicatul.

Potrivit datelor oficiale, aproape 4.500 de migranți sunt blocați în Serbia în tabere administrate de guvern. Activiști pentru drepturile omului afirmă însă că alți sute de migranți sunt dispersați în capitala Belgrad și în localități de la granița cu Croația.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău