Poliția din Belarus a făcut percheziții la locuințele unor jurnaliști și activiști pentru drepturile omului

  • 16 Februarie 2021 15:31
Poliția din Belarus a făcut percheziții la locuințele unor jurnaliști și activiști pentru drepturile omului

Forțele de securitate din Belarus au percheziționat, marți, locuințele unor jurnaliști și activiști pentru drepturile omului, din mai multe orașe, intensificând represaliile protestelor în masă împotriva președintelui Aleksandr Lukașenko.

Poliția a descins la locuințele a 25 de membri ai Asociației Independente a Jurnaliștilor (BAJ) și ai organizației pentru drepturile omului Viasna-96, potrivit acesteia din urmă. Într-un comunicat, autoritățile au corelat perchezițiile cu o anchetă în cazul presupusei finanțări a protestelor de către "organizații ce se autopoziționează ca apărătoare ale drepturilor omului".

Peste 33.000 de persoane au fost arestate, în represaliile violente ce au urmat alegerilor din august 2020, scrutin despre care opozanții lui Lukașenko afirmă că a fost fraudat în mod flagrant, pentru ca președintele aflat în funcție din 1994 să obțină un al șaselea mandat. Acțiunile autorităților bieloruse au atras noi sancțiuni din partea Occidentului, însă Lukașenko refuză să demisioneze, contând pe sprijinul diplomatic și financiar al aliatului său tradițional, Rusia, care consideră Belarusul un stat-tampon împotriva Uniunii Europene și a NATO. 

Sursa: Reuters/RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău