Poliția de Frontieră susținută de partenerii SUA în îmbunătățirea măsurilor de securitate în Aeroport

  • 01 August 2023 15:21
Poliția de Frontieră susținută de partenerii SUA în îmbunătățirea măsurilor de securitate în Aeroport

La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc vizita de lucru a experților din cadrul Autorității Vamale și de Protecție a Frontierei a SUA, în contextul realizării unei analize a procesului asigurării securității aeroportuare și aeronautice. Vizita este o activitate desfășurată la solicitarea Poliției de Frontieră cu scopul recrutării expertizei partenerilor americani în îmbunătățirea planului de măsuri privind consolidarea securității în Aeroport, transmite Poliția de Frontieră.

Timp de două zile, colegii americani de comun cu reprezentanții structurilor specializate din cadrul Poliției de Frontieră au discutat protocoalele de securitate și procedurile de lucru aplicate pe Aeroportul din Chișinău. Totodată, a fost realizată o prezentare a activității polițiștilor de frontieră, atribuții și responsabilități la linia de control de securitate și control al documentelor de călătorie, menținerea regimului, inclusiv nivelul de cooperare în Aeroport cu alte autorități de competență.

Astăzi, 1 august 2023, conducerea Poliției de Frontieră și experții SUA au desfășurat o ședință de totalizare, unde au fost punctate concluziile preliminare ale procesului de evaluare.

Șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi a mulțumit experților americani, care au dat curs solicitării și sunt deschiși să susțină Poliția de Frontieră în consolidarea capacităților de asigurare a securității Aeroportului Internațional Chișinău. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:4,12 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău