Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit cum vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă

  • 09 Decembrie 2022 18:25
Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au stabilit cum vor activa în perioada sărbătorilor de iarnă

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal informează că au stabilit un mecanism comun de conlucrare în perioada sărbătorilor de iarnă.

În cadrul acesteia au fost discutate și analizate aspecte de interacțiune și conlucrare interinstituțională, mecanisme comune de conlucrare dintre polițiștii de frontieră și funcționarii vamali pentru a asigura în cele mai solicitate puncte de trecere a frontierei comoditate și circulație degajată.

Astfel, a fost stabilit ca în perioadă când se atestă un flux majorat de călători și mijloace de transport să fie întreprinse mai multe acțiuni menite să contribuie la fluidizarea traficului transfrontalier:
•    suplimentarea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control;
•    redirecționarea traficului pe pistele disponibile pe sensul opus de deplasare, adică procedura „REVERS";
•    schimbul reciproc de date și informații privind fluxul de călători și mijloace de transport;
•    redirecționarea fluxului și recomandarea pentru călători de a alege cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei de stat;
•    informarea continuă prin rețelele de socializare ale IGPF și SV despre sistarea activității în anumite puncte de trecere a frontierei de stat;
•    comunicarea continuă cu omologii din țările vecine;
•    realizarea unei sesiuni informative pe Facebook despre regulile de traversarea frontierei și bunurile permise spre transportare.

Pe larg  a fost abordat și principiul „ghișeul unic” care ar eficientiza și permite un control rapid la trecerea frontierei de stat, inclusiv punerea în aplicare în termeni proximi.  Astfel, s-a propus unificarea locurilor de muncă ale ambelor instituții într-un spațiu comun, precum și facilitarea procedurilor de lucru.

Părțile au analizat și situația la capitolul posibilele deconectări de energie electrică din cadrul punctelor de trecere. În acest sens, șefii Birourilor Vamale prezenți la ședință, au comunicat că toate punctele de trecere a frontierei sunt dotate cu generatoare, ce vor fi conectate în caz de necesitate, pentru a asigura funcționalitatea punctelor de trecere în regim de 24/24.

Totodată, la final de ședință conducătorii celor două instituții și-au reiterat disponibilitatea pentru menținerea unui dialog constructiv și intensificarea măsurilor de conlucrare, ce într-un final vor contribui la minimizarea tipilor de traversare pentru călători.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău