Poliția de Frontieră: noi detalii în cazul cetățeanului azer fugit de la Aeroportul Chișinău

  • 08 Noiembrie 2023 10:06
Poliția de Frontieră: noi detalii în cazul cetățeanului azer fugit de la Aeroportul Chișinău

Cetățeanul azer, care în seara zilei de 5 noiembrie a părăsit ilegal teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), a fost găsit a doua zi lângă Ambasada Azerbaidjanului la Chișinău și îndepărtat de pe teritoriul Republicii Moldova, informează serviciul de presă al instituției, citată de Radio Chișinău.

În data de 4 noiembrie 2023, în cadrul controlului trecerii frontierei de stat a pasagerilor cursei aeriene „Istanbul – Chișinău”,  polițiștii de frontieră au identificat un cetățean al Republicii Azerbaidjan de 38 ani, care intenționa să tranziteze teritoriul național spre statul ucrainean, relatează sursa citată.

Ca urmare a verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că străinul menționat nu justifică scopul intrării, fapt ce a rezultat aplicarea măsurii de nepermitere a intrării în Republica Moldova și părăsirii teritoriului național către locul de îmbarcare sau într-un alt loc pe care străinul îl acceptă și unde este acceptat.

Poliția de Frontieră precizează că incidentul s-a produs pe 5 noiembrie. La ora 19:45, polițiștii de frontieră au constat că străinul nu se mai află în zona de securitate cu acces restricționat, fiind demarate imediat acțiuni de căutare pentru identificarea și localizarea acestuia. Pe adresa subdiviziunilor de frontieră și autorităților partenere au fost expediate orientări cu semnalmentele străinului.

Străinul a fost localizat în după-amiaza zilei de 6 noiembrie. Acesta se afla în apropierea Ambasadei Azerbaidjanului la Chișinău, de unde la scurt timp a fost preluat și prezentat organului de competență, în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală ce se impun.

Străinul a fost îndepărtat de pe teritoriul R. Moldova, anunță Poliția de Frontieră.

Amintim că un pasager sosit la Chișinău cu o rută din Turcia a reușit să scape de filtrele de control instituite suplimentar la AIC. Pasagerul s-a dovedit a fi cetățean al Azerbaidjanului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău