Poliția de Frontiera, gazda unei misiuni de evaluare a securității aeronautice și aeroportuare

  • 22 Aprilie 2023 11:00
Poliția de Frontiera, gazda unei misiuni de evaluare a securității aeronautice și aeroportuare

În perioada 19-21 aprilie 2023, Poliția de Frontieră a găzduit misiunea de evaluare a aspectelor aferente asigurării securității aeronautice și aeroportuare în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău. Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului „Sprijin pentru instituțiile de aplicare a legii din Moldova ca răspuns la provocările de securitate din regiune”, implementat cu suportul Departamentului Amenințări Transnaționale din cadrul Secretariatului OSCE, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

La prima întâlnire de lansare a misiunii de evaluare, șeful IGPF Rosian Vasiloi și-a exprimat gratitudinea și înalta sa considerație pentru suportul substanțial oferit Poliției de Frontieră de către OSCE pe diverse domenii de interes comun, inclusiv cel al asigurării securității aeronautice și aeroportuare. A fost remarcat faptul că Poliția de Frontieră joacă un rol important în sistemul de securitate aeronautică, cu referință la angajamentul de a consolida și îmbunătăți continuu capacitățile instituționale pe palieră vizată, precum și a contribui la eforturile constante ale Guvernului Republicii Moldova de a asigura siguranța și securitatea călătorilor și personalului din domeniul aviatic.

În contextul dat, misiunea de evaluare a fost axată pe examinarea procedurilor de securitate, inclusiv celor de verificare a bagajelor, echipamentelor de detectare, procedurilor de control al accesului și a altor măsuri de securitate instituite în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, în scopul identificării eventualelor puncte slabe și furnizării de recomandări pentru îmbunătățirea lor.

Aceasta este una dintre acțiunile realizate de către Poliția de Frontieră în colaborare cu partenerii naționali și externi de cooperare prin care se va contribui direct la securitatea zborurilor și respectiv a cetățenilor.

Totodată, aceasta se pliază perfect pe angajamentele reliefate în Strategia de dezvoltare a domeniului afacerilor interne pentru anii 2022-2030, precum și ale Programului de management integrat al frontierei de stat pentru anii 2022-2025 prin care se va asigura fortificarea capacităților de realizare într-o manieră cât mai eficientă a atribuțiilor specifice ale Poliției de Frontieră pe acest segment, dar și sub aspectul ultimelor evoluții de preluare a controlului statului asupra administrării acestui obiect de importanță strategică.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău