Poliția de Frontieră a suplinit numărul de angajați și de echipamente speciale de control la Aeroport

  • 02 Mai 14:33
Poliția de Frontieră a suplinit numărul de angajați și de echipamente speciale de control la Aeroport

Poliția de Frontieră a suplinit numărul de angajați și de echipamente speciale de control la Aeroportul Internațional Chișinău. Măsura este aplicată pentru a face față fluxului mare de călători și pentru a garanta securitatea acestora, informează MOLDPRES.

Poliția de Frontieră a reiterat că, în perioada 1 - 16 mai curent, accesul în terminalul aeroportuar este permis doar pentru pasageri și personal autorizat.

„Decizia a fost luată pentru securitatea pasagerilor și pentru a îmbunătăți capacitatea de gestionare a fluxului sporit de oameni care zboară spre și dinspre Chișinău în perioada sărbătorilor pascale. Măsurile luate sunt necesare inclusiv în contextul creșterii numărului de alerte false cu bombă, precum și din cauza folosirii terminalului aeroportuar în scopuri politice de unele grupări criminale care îngreunează activitatea serviciilor de securitate”, a subliniat instituția.

Totodată, Poliția de Frontieră a precizat că din cauza recentei creșteri a numărului de alerte false cu bombă, a fost necesară evacuarea completă a aeroportului de mai multe ori, iar numărul mare de persoane aflate în aerogară ar îngreuna această misiune.

De asemenea, pentru evitarea ambuteiajelor din fața aerogării, autoritatea a solicitat pasagerilor prezentarea la Aeroport, cu cel puțin trei ore până la zbor.

Datele Poliției de Frontieră arată că, în perioada imediat următoare, se va înregistra o majorare semnificativă a numărului de traversări ale frontierei. În mod special, se anticipează o creștere a traficului în zilele de joi și vineri în această săptămână, precum și în intervalul de marți până sâmbătă în săptămâna dinaintea Paștelui Blajinilor. Cele mai aglomerate intervale orare sunt între 14:00 și 20:00 pentru intrare și între 08:00 și 14:00 pentru ieșire din țară.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău