Poliția de Frontieră a primit 30 de mașini din partea Germaniei

  • 20 Decembrie 2022 16:08
Poliția de Frontieră a primit 30 de mașini din partea Germaniei

Poliția de Frontieră a primit astăzi o donație de 30 de mașini din partea Guvernului Germaniei, transmite MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a subliniat că această donație dovedește încă o dată că partenerii externi sunt aproape de Republica Moldova. „Poliția de Frontieră reprezintă garantul securității frontierei de stat, scrie sursa citată.

Donația de astăzi va contribui la prevenirea și combaterea criminalității și a migrației ilegale. În prezent, ne confruntăm cu mai multe crize, de aceea este nevoie să fim vigilenți, în special cei care se află în prima linie. De la începutul războiului din Ucraina, Germania ne-a fost mereu alături, vă mulțumim mult pentru acest suport, suntem siguri că împreună vom face față tuturor provocărilor”, a spus Ana Revenco.

La rândul său, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a mulțumit poporului și Guvernului Germaniei pentru sprijinul oferit. „Evenimentul de astăzi demonstrează că poporul german este alături de cel al Republicii Moldova. Pe 24 februarie a început o perioadă deloc ușoară, atunci au apărut mai multe riscuri la frontiera de stat. Germania ne-a fost alături, ne-a oferit tehnologii și echipamente moderne pentru a face față provocărilor, fapt pentru care le mulțumim”, a remarcat Rosian Vasiloi.

Prezentă la eveniment, Ambasadoarea Germaniei la Chișinău, Margaret Uebber, a apreciat buna colaborare a celor două țări. „Ne bucurăm mult că facem această donație. Este vorba de 30 de mașini complet echipate. Cu aceste automobile de teren polițiștii vor putea merge pe diferite sectoare de drum, indiferent de timpul de afară. Gestionarea eficientă a frontierei este importantă pentru a putea preveni trecerile ilegale  și pentru a combate criminalitatea în regiune. Germania a susținut în repetate rânduri Poliția de Frontieră cu mașini și echipamente moderne și ne dorim ca în anul viitor să continuăm să oferim acest suport”, a menționat oficialul.

Valoarea totală a celor 30 de automobile este de 2,2 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău