Poliția de Frontieră a inițiat un acord de cooperare cu BAT-Moldova privind lupta împotriva contrabandei cu țigări

  • 17 Iunie 2021 15:49
Poliția de Frontieră a inițiat un acord de cooperare cu BAT-Moldova privind lupta împotriva contrabandei cu țigări

Inspectoratul Poliției de Frontieră (IGPF) și British American Tobacco (BAT-Moldova) au încheiat un Memorandum de Cooperare pentru combaterea contrabandei cu tutun. Despre acest lucru INFOTAG a fost informat de către serviciul de presă IGPF.

Șeful IGPF, Petru Corduneanu, și managerul BAT-Moldova, Dan Glavan, au discutat în cadrul evenimentului despre problemele legate de combaterea contrabandei și a comerțului ilicit cu produsele din tutun, traficul de produse contrafăcute de tutungerie, precum și a alte fraude și infracțiuni economice la frontieră.

Corduneanu și-a exprimat încrederea într-o cooperare fructuoasă și deschiderea instituției pe care o conduce pentru a iniția o cooperare bilaterală într-un format de susținere și respect reciproc.

Dan Glavan a menționat că încălcarea legislației fiscale, în mod special prin traficul și comerțul ilegal cu țigarete are un impact negativ asupra dezvoltării economice și sociale a statului, precum și asupra intereselor BAT, astfel încât este necesară dezvoltarea cooperării în beneficiul ambelor parți.

Participanții la reuniune au remarcat că este necesar consolidarea controlului de către autoritățile competente și intensificarea activităților de supraveghere. Prin semnarea Memorandumului, părțile își asumă angajamentul să coopereze și să se sprijine reciproc, inclusiv prin inclusiv prin asigurarea datelor relevante, a suportului tehnic și de specialitate, a informațiilor și expertizei în timp real.

Potrivit lui Corduneanu, în ultimii ani în cadrul poliției de frontieră au avut loc schimbări progresive, inclusiv datorită partenerilor de dezvoltare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău