Podoliak: Rusia vrea să preia puterea în Republica Moldova, dar nu „cu tancuri”, ci „cu bandiți”

  • 19 Februarie 2023 13:25
Podoliak: Rusia vrea să preia puterea în Republica Moldova, dar nu „cu tancuri”, ci „cu bandiți”

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski, a declarat într-un interviu pentru televiziunea TV8 că „Rusia vrea să preia puterea în Moldova”, dar acest lucru nu se va întâmpla „cu tancuri”, ca în Ucraina, ci cu „bandiți”, aluzie la o posibilă lovitură de stat, relatează News.ro.

Oficialul ucrainean a îndemnat Republica Moldova să facă „alegerea corectă”, referindu-se inclusiv la protestele anunțate pentru duminică în capitala Republicii Moldova, care au loc într-un context tensionat, pe fondul unor temeri că s-ar putea organiza o lovitură de stat în care să fie implicate forțe proruse. El s-a adresat moldovenilor și le-a sugerat să aleagă Rusia, dacă vor să trăiască într-un „lagăr de concentrare”, sau puterea actuală, pe Maia Sandu, dacă vor o viață „într-o lume liberă”.

„Faceți întotdeauna alegerea corectă. Invariabil. De ce? Pentru că, dacă te lași prins de emoțiile greșite sau te sperii, te poți trezi într-o țară foarte, foarte rea. Ea poate strica viitorul multor oameni, mai ales al copiilor. Noi înțelegem foarte bine acest lucru și Rusia a fost atât de nerăbdătoare cu noi, înțelegând că noi aici nu vom ceda niciodată sub niște proteste, mitinguri pro-rusești, adică acest lucru este imposibil de imaginat aici, la Kiev, și de aceea, Rusia a adus tancuri. În Moldova, Rusia vrea să facă altceva, vrea să preia puterea pentru a vă face ceea ce ne-a făcut și nouă. Numai că nu cu tancuri, ci cu bandiți. Gândiți-vă corect ce înseamnă un protest pro-rusesc. Pe urmă veți fi gata să alergați prin lume în căutarea unei alte case? Pentru că acolo unde e Rusia, nu există Ucraina, Moldova, nu există România, nu există Bulgaria, nu există nicio țară în afară de lumea lagărului rusesc. Unde domină și conduc bandiții, unde domină și conduc condamnații, unde conduc militarii care jefuiesc, ucid și violează”, a declarat Mihail Podoliak în interviul pentru jurnaliștii de la TV8.

Avertismentul vine în condițiile în care președintele Volodimir Zelenski a declarat în fața liderilor UE și apoi în fața participanților de la Conferința de Securitate de la Munchen că Rusia are planuri pentru a „distruge” și „sugruma” Republica Moldova.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău