PNUD și CNA au lansat o nouă platformă anticorupție

  • 17 Iunie 2020 09:39
PNUD și CNA au lansat o nouă platformă anticorupție

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare /PNUD/ și Centrul Național Anticorupție /CNA/ au lansat astăzi platforma „reLAWed”, prin care cetățenii vor putea semnala legi sau acte normative care pot genera corupție, comunică MOLDPRES.

Platforma poate fi accesată de pe calculator sau telefon, prin intermediul paginii web oficiale a Centrului Național Anticorupție www.cna.md sau de pe adresa http://relawed.cna.md/. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a descrie norma problematică, dar și de a propune modificări pentru actul normativ pe care l-au raportat. Toate sesizările pot fi făcute și în mod anonim.

Utilizatorii vor putea urmări la ce etapă se află examinarea sesizării pe care au făcut-o, accesând compartimentul „Arhiva” sau „Raportări recente” de pe pagina platformei sau vor primi informații pe adresa de e-mail.

Platforma va conține și statistici ale raportărilor, acestea fiind inserate la rubricile „Top cele mai semnalate acte normative”, „Top semnalări înregistrate după statut”, „Total semnalări înregistrate după ocupație”.

Platforma „reLAWed” a fost dezvoltată în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău