Ploile puternice de astăzi au inundat mai multe străzi din Chișinău

  • 29 Septembrie 13:47
Ploile puternice de astăzi au inundat mai multe străzi din Chișinău

Ploile puternice de astăzi au inundat mai multe străzi din Chișinău. Din această cauză, traficul rutier a fost blocat pe străzile Ion Creangă, Muncești, Meșterul Manole, Calea Ieșilor, Calea Orheiului.

De asemenea, circulația transportului public a fost modificată temporar pe mai multe rute din cauza inundațiilor. În prezent, circulația transportului este sistată pe strada Uzinelor intersecție cu strada Negreșteni și pe str. Meșterul Manole direcția de la strada Voluntarilor spre Vadul lui Vodă.

Serviciile municipale au fost mobilizate pentru curățarea străzilor.

Din cauza debitului mare de apă, pe anumite porțiuni de drumuri, au fost scoase capacele de la fântânile canalelor pluviale de pe carosabil.

Autoritățile fac apel către cetățeni ca în timpul precipitațiilor abundente să fie prudenți și să evite ieșirile în oraș.

Ploile puternice au afectat și alte localități din R. Moldova. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii sunt mobilizați pentru pomparea apei din mai multe gospodării din localitățile Tomai, Covurlui, Tochile - Răducani și  Cuporani din raionul Leova.

În orașul Cimișlia, salvatorii au intervenit pentru pomparea apei din Liceul Teoretic Ion Creangă, iar în localitatea Fetița a aceluiași raion specialiștii au intervenit în mai multe gospodării inundate.

Precipitațiile au deteriorat două poduri din localitatea Tochile – Răducani, iar mai multe grădini au fost înnămolite în satul Colibabovca, raionul Leova.

Intervenție urgentă  a salvatorilor are loc și în orașul Comrat, unde mai multe porțiuni de drum local sunt afectate de ploi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
2
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:93 %
Vint:4,1 m/s
Sun
0
Mon
-2
Tue
1
Wed
6
Thu
9

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău