Ploi musonice în India | Prăbușirea unui zid a provocat cel puțin 18 decese

  • 02 Iulie 2019 16:13
Ploi musonice în India | Prăbușirea unui zid a provocat cel puțin 18 decese

Prăbușirea unui zid în urma ploilor torențiale a provocat marți cel puțin 18 decese în capitala economică a Indiei, Mumbai, paralizată de precipitații musonice, potrivit unui nou bilanț oficial, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Un zid din apropierea unui cartier sărăcăcios s-a prăbușit în plină noapte, marți, în jurul orei locale 2:00 (20:30 GMT, luni), peste unii dintre locuitori provocând totodată zeci de răniți. În ciuda ploii torențiale, echipele de salvare au depus eforturi pentru găsirea unor supraviețuitori sub dărâmături.

Un martor aflat la fața locului a declarat pentru postul de televiziune NDTV că a văzut o fată de 10 ani prinsă printre dărâmături. ''Implora să îi dăm apă. Pompierii au făcut tot ce au putut pentru a o salva'', a povestit el.

Bilanțul emis anterior în urma tragediei indica 15 decese și 69 de răniți.

Mumbai, al doilea oraș ca mărime de pe coasta de vest a Indiei, ce are aproximativ 20 de milioane de locuitori, s-a aflat marți pentru a doua zi consecutivă sub impactul unor ploilor diluviene. Activitatea în oraș a fost aproape paralizată.

Autoritățile au declarat liberă ziua de marți și au lansat un apel rezidenților, cerându-le să rămână în casele lor. Școlile și liceele au fost închise.

Principalele piste de pe aeroportul internațional din Mumbai au fost inutilizabile din cauza unui avion care a ieșit de pe pistă duminică seară la aterizare, eveniment care nu s-a soldat cu persoane rănite. Peste o sută de zboruri au fost anulate sau redirecționate. ''În prezent, pista secundară este utilizată, iar echipele noastre fac tot ce pot pentru repunerea în funcțiune a pistei principale, ceea ce ar putea dura până la 48 de ore'', se arată într-un mesaj publicat pe contul de Twitter al aeroportului.

Potrivit agenției Skymet Weather, în unele zone din Mumbai au căzut în noaptea de luni spre marți circa 350 milimetri de precipitații.

''Totul este inundat în jurul nostru. Este înfricoșător, iar problema revine în fiecare an, în ciuda promisiunilor Guvernului'', a declarat pentru AFP Vishal Agawane, un locuitor de 32 de ani din cartierul sărac Dharavi.

Trei persoane, printre care și un copil, au murit în cartierul Thane, adiacent Mumbai, în urma prăbușirii unui zid al unei școli. De asemenea, șase muncitori și-au pierdut viața în localitatea Pune, situată la aproximativ 150 de kilometri distanță de Mumbai, după ce un zid a căzut peste adăpostul în care se aflau, relatează AFP.

Prăbușirea clădirilor și structurilor construite defectuos sau neîntreținute corespunzător este o problemă frecventă în timpul sezonului musonic, ce durează din iunie până în septembrie sau octombrie.

Potrivit observatorilor, creșterea semnificativă a numărului de construcții ridicate în Bombay pentru a găzdui o populație din ce în ce mai mare a vulnerabilizat și mai mult orașul în fața inundațiilor. Totodată, locul multora dintre mangrove, extrem de eficiente pentru evacuarea apei de ploaie, a fost luat de asfalt și clădiri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău