Ploi musonice în India - Cel puțin 76 de morți și zeci de dispăruți

  • 24 Iulie 2021 18:30
Ploi musonice în India - Cel puțin 76 de morți și zeci de dispăruți

Salvatorii, printre care numeroși militari, au încercat sâmbătă să găsească supraviețuitori în mijlocul noroiului și resturilor după alunecări de teren și inundații care au provocat moartea a 76 de persoane în India lovită de ploile musonice, informează AFP, potrivit HotNews.ro.

Zeci de persoane sunt încă date dispărute în jurul Mumbaiului, principalul oraș financiar al țării și capitala statului Maharashtra, unde au fost înregistrate toate aceste decese și din care aproape 90.000 de locuitori au fost evacuați, notează sursa citată.

În districtul Raigad, nu departe de această zonă de 20 de milioane de suflete, 47 de persoane au pierit. 

"Operațiunile de salvare continuă", a spus pentru AFP Sagar Pathak, responsabilul cu gestionarea catastrofelor în acest district unde mai mult de 53 de persoane ar putea fi îngropate sub straturi de noroi.
 
În stațiunea balneară din Mahabaleshwar, în jur de 60 de centimetri de precipitații au căzut în 24 de ore - până vineri dimineață - potrivit serviciilor meteorologice.
 
Cartierele din Chiplun, la 250 de km de Mumbai, au fost inundate joi de precipitații care au ajuns la șase metri înălțime.
 
Schimbările climatice intensifică fenomenele musonice în India, potrivit unui raport al Institutului de Cercetare a Impactului Climatic din Potsdam (PIK).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău