Ploi abundente au lovit Grecia

  • 15 Octombrie 2021 14:51
Ploi abundente au lovit Grecia

Ploile abundente care au lovit Grecia au făcut ravagii în mai multe zone din țară, în unele locuri rezidenții fiind forțați să se refugieze pe acoperișurile caselor pentru a scăpa din calea viiturilor, informează DPA, potriivit Agerpres.

Doar în Atena pompierii au fost mobilizați de peste 1.400 de ori în zilele de joi și vineri pentru a salva locuitorii și a scoate apa din casele inundate, a declarat forța de apărare civilă.

Mai multe drumuri inundate erau impracticabile, iar numeroase vehicule au fost abandonate. La Atena, cele două drumuri principale de coastă și autostrada care leagă capitala de nordul Greciei au fost închise, la fel ca majoritatea școlilor și a agențiilor de stat care nu sunt implicate în eforturile de salvare.

"Trebuie să fim atenți, pericolul este mare", a declarat Christos Stylianides, ministrul pentru schimbări climatice și protecție civilă la televiziunea publică.

Precipitații abundente vor continua să cadă vineri asupra insulelor Rodos, Kos, Santorini și Mykonos, dar și asupra unor părți ale Cretei. Potrivit prognozelor, condițiile meteo nu se vor ameliora până duminică.

Mass-media din Grecia au relatat că, în unele locuri, cantitatea de precipitații înregistrată de obicei într-un an a căzut doar în câteva ore.

Până vineri dimineață intemperiile nu provocaseră victime, au precizat autoritățile.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău