PLDM, PAS, PPDA, PUN și Mișcarea Unirea în discuții despre viitoarele alegeri

  • 14 Februarie 2020 08:53
PLDM, PAS, PPDA, PUN și Mișcarea Unirea în discuții despre viitoarele alegeri

Președintele Uniunii Salvați Basarabia a declarat în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la postul TVR MOLDOVA că soluția pentru ca Igor Dodon să fie învins la prezidențiale este ca unioniștii și pro-europenii să aibă un candidat comun sau fiecare să aibă câte un singur candidat, care să se bucure de susținere comună în turul al doilea.

Valeriu Munteanu a precizat că Mișcarea Politică Unirea din care face parte USB va insista pe lângă PAS, PPDA, PLDM și PUN ca să exite o platformă comună de dialog și de identificare a celei mai bune soluții de unificare a dreptei.

„Suntem absoluți conștienți că vor mai exista tot felul de candidați pe cont propriu. Eu din start vă spun. În momentul în care există tot felul de candidați și partiduțe, semnăturile necesare le strânge fie PSRM, fie PDM”, a spus Valeriu Munteanu.

Mihai Popșoi, deputat PAS, a menționat că nu ar accepta ideea mai multor candidați la prezidențiale.

„Principalul candidat la prezidențiale este Maia Sandu, dar recunosc că e dreptul partidelor să pună candidați. Dar contează cum o faci.Poți să candidezi și să subminezi șansele întregii drepte, dar poți să candidezi în așa fel încât să te promovezi pe tine și partidul pe care îl reprezinți, dar să contribui la victoria dreptei europene în turul doi”, a spus Mihai Popșoi.

Liderul PLDM Tudor Deliu a menționat că formațiunea politică pe care o conduce a fost cooperant cu PAS și PPDA.

„Este posibil să fie și un candidat unionist și unul pro-european și cam aici ar trebui să ne limităm, cu condiția ca în turul doi să fie susținut candidatul care va trece de primul tur”, a declarat liderul PLDM.

sursa: tvrmoldova

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău