PLDM inițiază o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

  • 03 Iunie 2017 15:48
PLDM inițiază o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat inițiază moțiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. Potrivit PLDM, moțiunea vine „în contextul implicării, acoperirii și lipsei acțiunilor de contracarare a traficului de substanțe anabolizante, prin intermediul ÎS „Poșta Moldovei””.

Deputatul Grigore Cobzac, președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea activității ÎS „Poșta Moldovei” s-a adresat fracțiunilor PCRM, PL și PSRM cu îndemnul de a semna moțiunea de cenzură, transmite IPN.

„Moldova nu își poate permite o guvernare implicată în scheme transfrontaliere și care încearcă să ascundă o serie de crime grave. Înțeleg că toate aceste acțiuni deranjează, persecuțiile și intimidările nu contenesc, dar cred că țara și legea sunt mai presus de tot. Încercarea guvernării de a mușamaliza această schemă, care afectează securitatea statului, dar și imaginea acestuia la nivel internațional nu trebuie trecută cu vederea. Este clară implicarea reprezentanților guvernării, de la diferite niveluri în implementarea acestei scheme”, declarat Grigore Cobzac, citat într-un comunicat de presă al PLDM.

Autorii moțiunii acuză executivul de contribuire la viabilitatea schemei de export al substanțelor ilicite peste hotarele Republicii Moldova de către angajații Întreprinderii de Stat „Poșta Moldovei”.

Pentru a înregistra moțiunea de cenzură sunt necesare 34 de semnături ale deputaților.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău