Platforma de educație on-line din Chișinău are peste 13 mii de accesări zilnice

  • 31 Ianuarie 2022 12:36
Platforma de educație on-line din Chișinău are peste 13 mii de accesări zilnice

Numărul de utilizatori ai platformei de educație on-line a municipalității Chișinău s-a majorat de patru ori în ultima săptămână, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat în ședința on-line de astăzi a serviciilor municipalității că “începând cu data de 24 ianuarie, când a început procesul educațional on-line s-a constatat o creștere de patru ori a numărului de accesări ale acestei platforme educaționale, el ajungând la circa 13 mii de accesări zilnice”, scrie sursa citată.

În același timp, sursa citată a specificat că cele 7 768 de lecții existente au fost accesate on-line de către 1 844 de instituții de învățământ din Republica Moldova și din România. Cele mai multe accesări au fost din orașele Chișinău, Bălți și București.

Edilul a adăugat că 922 de instituții de învățământ din Chișinău au creat parteneriate digitale cu alte 922 de instituții de învățământ din România, parteneriat care va contribui la dezvoltarea și diversificarea metodologiei de predare digitală. "Toate aceste instituții - școli, licee ori centre de educație vor colabora până în luna mai la diversificarea metodelor de predare on-line dar și de integrare a acestor module educaționale", a precizat aceeași sursă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău