Platforma DA solicită majorității parlamentare să nu voteze candidatura lui Dorel Musteață la funcția de judecător la CSJ

  • 04 Noiembrie 2021 11:16
Platforma DA solicită majorității parlamentare să nu voteze candidatura lui Dorel Musteață la funcția de judecător la CSJ

Astăzi, Parlamentul Republicii Moldova urmează să decidă numirea în funcția de judecători la Curtea Supremă de Justiție a trei candidați, despre care presa de investigație a scris de nenumărate ori că ar fi lipsiți de integritate. Una dintre cele mai controversate candidaturi este cea a judecătorului Dorel Musteață, care a reușit să facă o carieră profesională fulminantă în perioada statului capturat, demonstrându-și obediența față de factorii politici: Plahotniuc - Dodon, se arată într-un comunicat al Platformei DA. 

„Platforma DA precizează că, anume acest candidat a primit raport pozitiv din partea Comisiei de specialitate, trezind, astfel,  dubii că ar exista o înțelegere obscură pe acest subiect. Candidatura lui Dorel Musteață trezește mari semne de întrebare față de legalitatea procedurilor aplicate pentru a fi numit judecător la CSJ și lezează principiile statului de drept, meritocrației și dă un semnal negativ întregului sistem judecătoresc că doar având afiliere politică și demonstrând obediență,  poți face o carieră de success în sistem. Numirea acestuia la funcția de judecător la CSJ poate fi echivalată cu promovarea oricărui ministru din perioada statului capturat în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova”, susțin reprezentanți formațiunii.  

În consecință, Platforma DA face apel către Parlamentul Republicii Moldova și reprezentanții societății civile pentru a face front comun și „a opri promovarea oamenilor bănuiți de lipsă de integritate în funcții importante în stat și de a reveni la prioritățile de bază pentru o justiție echitabilă pentru toți”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:0 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău