Platforma DA solicită convocarea ședinței Parlamentului | Alexandr Slusari: Ne așteaptă o criză de proporții, dar Guvernul se face că plouă

  • 25 Martie 13:59
Platforma DA solicită convocarea ședinței Parlamentului | Alexandr Slusari: Ne așteaptă o criză de proporții, dar Guvernul se face că plouă

Platforma Demnitate și Adevăr propune o serie de amendamente pentru a depăși situația de criză declanșată de pandemia de coronavirus. Deputatul Alexandru Slusari a declarat pentru Radio Chișinău că este necesară anularea tuturor impozitelor, inclusiv TVA, precum și acordarea de indemnizații persoanelor vizate de șomajul tehnic.

Fracțiunea a solicitat convocarea ședinței plenare pentru dezbaterea proiectelor înregistrate.

Deputatul susține că Guvernul trebuie să vină cu un plan de atenuare a crizei economice, însă autoritățile dau dovadă de populism. Potrivit lui Alexandr Slusari, pentru susținerea economiei, sunt necesare aproxiativ 6 miliarde de lei.

Pe noi ne așteaptă o criză de proporții inedite, dar Guvernul se face că plouă. Avem nevoie de 6 sau 7 miliarde pentru salvarea economiei. Noi am înregistrat inițiative ce țin de acordarea indemnizațiilor în cazul șomajului tehnic, pentru salariații care sunt forțați să stea casă. Ei trebuie să primească măcar 50 la sută din salariu. Noi am propus amânarea tuturor impozitelor, nu doar a impozitului pe venit, dar și a fondului social, și TVA, și a contribuțiilor la fondul asigurărilor medicale pentru o perioadă mai mare. Marea majoritate a oamenilor de afaceri nu au de unde să achite contribuțiile sociale, acum, pe întîi aprilie.”, a declarat Alexandr Slusari pentru Radio Chișinău.

Alexandru Slusari este de părere că prin dispozițiile sale, Comisia pentru Situații Excepționale și-a atribuit rolul de legiuitor, ceea ce reprezintă un abuz, iată de ce este necesară instituirea unui control parlamentar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
7,81 °C
cer senin
Umiditate:52 %
Vint:1,5 m/s
Sat
10 °C
Sun
10 °C
Mon
8 °C
Tue
10 °C
Wed
12 °C

Curs oficial BNM 04 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1217 -0.0000
USD 18.4281 -0.0000
RON 4.1664 -0.0000
UAH 0.6689 -0.0000
RUB 0.2348 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău