Platforma DA propune un proiect în Parlament: „Dacă proiectul va trece, niciun cetățean nu va mai plăti din buzunar pentru furtul miliardului”

  • 18 Decembrie 2019 10:14
Platforma DA propune un proiect în Parlament: „Dacă proiectul va trece, niciun cetățean nu va mai plăti din buzunar pentru furtul miliardului”

Platforma Demnitate și Adevăr va propune introducerea pe ordinea de zi a Parlamentului a proiectului privind instituirea moratoriului pe plata obligațiunilor de stat pentru furtul miliardului.

„Dacă proiectul va trece, niciun cetățean nu va mai plăti din buzunar pentru furtul miliardului”, a comentat deputatul fracțiunii PPDA, Dinu Plângău, pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, ar fi vorba de aproximativ 800 milioane de lei pe an, care vor putea fi utilizați pentru proiecte sociale, pensii, indemnizații sau salarii.

Deputații PPDA au propus anterior ca moratoriul să fie aplicat până la epuizarea tuturor mijloacelor de investigare și recuperare a mijloacelor fraudate.

În noiembrie 2014 și martie 2015 Guvernul a decis acordarea a peste 14 miliarde de lei Băncii de Economii (BEM), Băncii Sociale (BS) și Unibank. În august 2016, Guvernul Filip, prin asumare de răspundere, a adoptat pachetul de legi prin care banii dispăruți din sistemul bancar au fost transformați în datorie de stat.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău