Platforma DA propune subvenționarea în agricultură la cota de 3% din cheltuielile bugetului

  • 09 Martie 2020 13:51
Platforma DA propune subvenționarea în agricultură la cota de 3% din cheltuielile bugetului

Deputații Platformei DA au înregistrat în Parlament un proiect de modificare a Legii cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural.

Propunea este ca subvenționarea în agricultură să nu fie mai mică decât  3% din cheltuielile aprobate ale bugetului de stat, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Alexandru Slusari, deputat Platformei DA, a declarat că proiectul vine ca urmare a consultărilor cu mai multe organizații de fermieri, în baza demersurilor pe care aceștia le-au făcut. Potrivit parlamentarului, dacă ar fi fixată în lege cota de 3%, la momentul de față Fondul de subvenționare trebuia să fie de circa 1,6 miliarde de lei.

Între anii 2016-2020, Fondul de subvenționare a rămas la 900 de milioane de lei anual. În 2020, agricultorii au început anul cu subvenții disponibile în mărime de numai 200 de milioane. Restul sumei sunt datorii pentru anul trecut sau fonduri prevăzute pentru startup-uri, dezvoltare rurală etc. Dacă amendamentul va fi votat, acesta va putea fi aplicat începând cu anul bugetar 2021, a precizat deputatul

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău