Platforma DA organizează pentru 13 ianuarie o acțiune de protest în PMAN

  • 12 Ianuarie 2016 11:43
Platforma DA organizează pentru 13 ianuarie o acțiune de protest în PMAN

În condițiile în care Partidul Democrat a creat o majoritate parlamentară pentru a putea înainta un candidat la funcția de prim-ministru, acum totul depinde de președintele Nicolae Timofti, care este îndemnat să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru o persoană integră, capabilă să scoată țara din impas.Acest apel a fost enunțat de membrii Platformei civice…

În condițiile în care Partidul Democrat a creat o majoritate parlamentară pentru a putea înainta un candidat la funcția de prim-ministru, acum totul depinde de președintele Nicolae Timofti, care este îndemnat să desemneze un candidat la funcția de prim-ministru o persoană integră, capabilă să scoată țara din impas.

Acest apel a fost enunțat de membrii Platformei civice „Demnitate și Adevăr”, dar și ai proiectului politic Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, care au organizat o acțiune la Președinție anunțând că-l sprijină pe șeful statului să nu se lase intimidat de un grup de interese și să înainteze la funcția de prim-ministru o persoană pe care o vrea acest grup de interese, transmite IPN.

Organizatorii acțiunii de protest au anunțat că mâine, 13 ianuarie, la ora 10.00, este chemată toată lumea în Piața Marii Adunări Naționale ca să sprijine demersul adresat președintelui pro-european ca acesta să înainteze un candidat integru la funcția de prim-ministru.

Inga Grigoriu, fondatoare a Platformei civice „Demnitate și Adevăr”, a spus că poporul Republicii Moldova a intrat într-un nou an, dar deja trezit și care deja înțelege că actuala clasă politică vrea să se mențină la putere deoarece are afaceri create pe spatele oamenilor și nu va ceda puterea atât de ușor. „Trebuie să ne unim forțele și să transmitem adevărul în toate localitățile, mai ales în sate, unde televiziunile le spală creierii oamenilor. Acum totul depinde de președintele țării, mai are două luni de mandat și poate face ceva, poate intra în istorie, să opună rezistență. Această majoritate creată nu are votul cetățenilor, de aceea nici președintele nu trebuie să o asculte”, a spus Inga Grigoriu.

Andrei Năstase, președintele proiectului politic Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a spus că o „grupare criminală a încropit o majoritate parlamentară lipsită de credibilitate, care vrea să pună mâna pe statul uzurpat”. Acesta a făcut apel către președinte spunând că el are obligația morală „să nu cedeze presiunilor acestei grupări și să desemneze la funcția de prim-ministru o persoană integră, profesionistă, capabilă să scoată țara din impas. Andrei Năstase a menționat că dacă legislativul va avea o nouă ripostă și nu va vota învestirea Guvernului, atunci Platforma susține dizolvarea imediată a componenței actualului Parlament și declanșarea alegerilor anticipate.

După protestul din fața Președinției, mulțimea a pornit într-un marș către sediile Partidului Liberal și Partidului Comuniștilor ca să le ceară să nu voteze pentru un Guvern înaintat de Partidul Democrat. Protestatarii au scandat „Rușine”, „Jos hunta”, „Vrem democrație, dar nu cu Plahotniuc”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău