Platforma DA își anunță sprijinul pentru Maia Sandu în turul II al prezidențialelor

  • 02 Noiembrie 2020 12:41
Platforma DA își anunță sprijinul pentru Maia Sandu în turul II al prezidențialelor

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr și-a anunțat sprijinul politic pentru candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care, conform rezultatelor preliminare, va lupta în turul doi al prezidențialelor cu candidatul intendent Igor Dodon, susținut de PCRM. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, Andrei Năstase, într-un briefing de presă, transmite IPN.

„Reiterăm că sprijinul nostru sincer este necondiționat și conform interesului național, pe care îl îmbrățișăm. Ne așteptăm astfel ca viitorul președinte să răspundă exigențelor puse de cetățenii Republicii Moldova cu opțiuni clar pro-europene și naționale din țara noastră, dar și din larga diasporă, pe care o avem în străinătate”, a notat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA le-a mulțumit colegilor din echipa sa pentru eforturile depuse în această campanie electorală. Potrivit lui, de azi, echipa se va concentra pe sporirea performantelor fracțiunii parlamentare și ale aleșilor locali.

După prelucrarea a 100% din procesele verbale de la secțiile de votare din țară, rezultatele preliminare arată că pe primul loc se clasează Maia Sandu, cu 36,16% din sufragii. Pe locul doi este candidatul independent Igor Dodon, susținut de Partidul Socialiștilor, care a obținut 32,61% din voturi. Totodată, după procesarea a 100% din procesele verbale din străinătate (139 de procese-verbale), lider este Maia Sandu, cu 70,12% din sufragii, urmată de Renato Usatîi – cu 17,25%. Igor Dodon este pe locul trei, cu 3,65% voturi.

În țară candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a obținut 3,26% din sufragii, iar peste hotare – 3,59%.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău