Platforma DA: Guvernul risipește o bună parte din bugetul public pentru a ajuta întreprinderi care nu ar fi avut pierderi în timp de criză

  • 22 Aprilie 2020 15:47
Platforma DA: Guvernul risipește o bună parte din bugetul public pentru a ajuta întreprinderi care nu ar fi avut pierderi în timp de criză

Propunerile guvernării pentru depășirea crizei provocată de pandemia de COVID-19 sunt niște măsuri care ignoră totalmente problemele reale ale cetățenilor și ale agenților economici, consideră reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr.

PPDA consideră soluțiile înaintate de coaliția PD-PSRM fragmentare și total insuficiente pentru a sprijini în mod real populația și businessul. Executivul risipește o bună parte din bugetul public pentru a ajuta întreprinderi care nu ar fi avut pierderi în timp de criză, a declarat astăzi într-o conferință de presă liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Insistăm asupra alocării sprijinului financiar targhetat ce ar permite economisirea a minimum 545 de milioane de lei. Izolarea internațională a țării de către Igor Dodon a contribuit la limitarea sprijinului financiar din partea partenerilor externi și pierderea unei părți importante a asistenței macro-financiare din partea Uniunii Europene în formă de granturi și credite facile. În schimb, ni se propune să acceptăm creditul din partea Federației Ruse, în condiții dubioase și ambigue. Suntem gata să acceptăm propunerile judicioase ale guvernului, dacă ei vor accepta abordările Platformei DA de a susține cele mai vulnerabile segmente pe fundalul crizei social-economice”.

Totodată Andrei Năstase a menționat că Platforma DA a depus mai multe amendamente pentru modificarea politicii bugetar-fiscale și a bugetului de stat. PPDA insistă ca o parte dintre bani să fie re-alocați către pensionari, deținătorii de patentă, agenții economici mici și mijlocii, medici, polițiști, agricultori și diaspora.

Reprezentanții formațiunii au declarat că este timpul să se facă front comun împotriva pandemiei, iar „Platforma DA rămâne deschisă pentru dialog și conjugare de eforturi în sprijinul cetățenilor și ai țării”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău