Platforma DA cere revizuirea politicilor economice

  • 14 Aprilie 2020 11:42
Platforma DA cere revizuirea politicilor economice

Deputatul Platformei DA, Igor Munteanu a declarat într-o conferință de presă că Guvernul Chicu trebuie să-și revizuiască politicile economice. Dacă nu există bani, Executivul ar trebui să se împrumute, este de părere Igor Munteanu.

„Soluția enunțată de Igor Dodon, că statul va garanta credite pe care companiile trebuie să le ia de la bănci, e ridicolă. Firmele trebuie să fie ajutate de urgență printr-un pachet de măsuri anticriză. Statul trebuie să se împrumute. Există mai multe posibilități pe care le oferă FMI și alte bănci internaționale. Dacă businessul nu va fi salvat, această economie va dispărea cu totul până la sfârșitul acestui an. Guvernul trebuie să revizuiească politicile sale economice și să asigure o abordare matură a problemei.”, a declarat Igor Munteanu.

Deputații Platformei DA au dat citire unei petiții din partea deținătorilor de patente care ar fi excluși din categoria persoanelor care au dreptul la indemnizații de șomaj. Potrivit lor, contribuțiile la fondurile de asigurări medicale și sociale au fost în 2019, aproximativ 30 de milioane de lei. Comercianții care și-au întrerupt activitățile economice au cerut anularea unor taxe și alte înlesniri.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari a solicitat relansarea discuțiilor parlamentare, exprimându-și temerea că Guvernul Chicu ar încerca să pună în practică anumite scheme prin favorizarea unor companii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău