Platforma DA a semnalat o circulară care îndeamnă instituțiile medicale locale să participe la Colegiul consultativ și spune că „se intenționează centralizarea puterii”. Reacția Ministerului Sănătății

  • 16 Iulie 2022 15:58
Platforma DA a semnalat o circulară care îndeamnă instituțiile medicale locale să participe la Colegiul consultativ și spune că „se intenționează centralizarea puterii”. Reacția Ministerului Sănătății

Reprezentanții Platformei DA din mai multe raioane din Moldova au semnalat existența unei circulare semnate de Ministerul Sănătății prin care se îndeamnă ca șefii, directorii instituțiilor medico-sanitare subordonate autorităților locale să participe la Colegiul consultativ care este în subordinea șefului Cancelariei în teritoriu. Despre aceasta au anunțat reprezentanții Partidului DA la o conferință de presă, transmite IPN.

Potrivit lui Liviu Vovc, secretar general al Platformei, prin acest demers al Ministerului Sănătății „se intenționează centralizarea puterii și acest lucru se întâmplă contra legislației”. „Îndemnăm reprezentanții guvernării să renunțe la astfel de intenții”, a spus el.

„Aceste acțiuni au drept consecință lipsa de transparența. A fost o scrisoare neconsultată și autoritatea Consiliul raional nu cunoștea despre asta… Suntem adepții reformei administrative, dar trebuie să facem o reformă veritabilă”, a spus vicepreședintele raionului Ialoveni Victoria Marian-Bogos.

Solicitată de IPN, șefa serviciului de presă a Ministerului Sănătății Elena Mudrîi a confirmat existența circularei. Circulara a fost trimisă la indicația Cancelariei de Stat cu scopul „asigurării bunei conlucrări la nivel local cu oficiile teritoriale ale Cancelariei de Stat”. „Ministerul Sănătății… și presupun că toate Ministerele… a primit de la Cancelaria de Stat o scrisoare și în baza acestei scrisori Ministerul Sănătății a elaborat o circulară care a fost transmisă conducătorilor instituțiilor bugetare și publice subordonate Ministerului″, a spus ea.


Colegiul consultativ, pentru fiecare unitate teritorial-administrativă de nivelul II este organul consultativ al șefului oficiului teritorial al Cancelariei de Stat (reprezentantului Guvernului în teritoriu), în realizarea atribuțiilor de coordonare generală a activității serviciilor publice desconcentrate ale ministerelor și altor autorități administrative centrale din teritoriul administrat.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,06 m/s
Tue
10
Wed
11
Thu
11
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău