Platforma DA a organizat un protest la Curtea de Apel Chișinău și și-a prezentat prioritățile pentru reformarea justiției

  • 01 Iulie 2021 12:43
Platforma DA a organizat un protest la Curtea de Apel Chișinău și și-a prezentat prioritățile pentru reformarea justiției

Platforma DA a organizat astăzi un protest la Curtea de Apel Chișinău față de situația din sistemul de justiției din Republica Moldova și, totodată, și-a prezentat prioritățile pentru reformarea acestuia.

Liderul formațiunii, Andrei Năstase, a declarat că justiția este controlată în continuare de unele grupuri de interese, iar deputatul Dinu Plângău a subliniat că una dintre principalele probleme ale Republicii Moldova este corupția.

Formațiunea a anunțat că prima lege pe care o va promova în viitorul Parlament va fi cu privire la lustrația în justiție, astfel încât toți cei care nu-și vor putea demonstra integritatea vor fi eliminați din sistem. Platforma DA mai propune evaluarea integrității și profesionalismului tuturor judecătorilor și procurorilor, precum și crearea unui Departament Național Anticorupție și a unui tribunal pentru cazuri de corupție, pe modelul României. Formațiunea susține, de asemenea, aplicarea confiscării extinse a averilor ilegale ale funcționarilor de rang înalt.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău