Platforma care a fost victima unui furt de criptomonede îl recompensează pe hackerul care i-a returnat criptomonedele cu 500.000 de dolari

  • 13 August 2021 12:53
Platforma care a fost victima unui furt de criptomonede îl recompensează pe hackerul care i-a returnat criptomonedele cu 500.000 de dolari

Platforma Poly Network, care la începutul acestei săptămâni a pierdut 610 milioane de dolari în ceea ce a fost unul dintre cele mai mari furturi de criptomonede din istorie, a confirmat vineri că a oferit hackerului sau hackerilor o recompensă de 500.000 de dolari, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă, platforma a mulțumit hackerului, pe care l-a descris ca fiind unul de tip "white hat", un termen specific din industria IT care descrie un hacker etic, care vrea doar să scoată la lumină vulnerabilitățile sistemelor informatice ale unei organizații, și care a returnat cea mai mare parte a fondurilor, "pentru că ne-a ajutat să îmbunătățim securitatea Poly Network".

De asemenea, platforma și-a exprimat speranța că 'Mr. White Hat' va contribui la dezvoltarea în continuare a sectorului blockchain prin acceptarea recompensei de 500.000 de dolari, pe care a oferit-o în cadrul negocierilor din jurul returnării criptomonedelor.

În comunicat nu se precizează sub ce formă va fi plătită recompensa. Poly Network a informat doar că hackerul a răspuns la ofertă dar nu a spus și dacă a acceptat-o.

Conform comunicatului de presă publicat vineri, hackerul a returnat active în valoare de 340 milioane de dolari și a transferat cea mai mare parte din restul activelor spre un portofel digital controlat de el și Poly Network. Restul activelor, păstrate sub formă de criptomonede tether, au fost înghețate de firma de criptomonede care stă în spatele tether.

"După discuțiile cu Mr. White Hat am ajuns de asemenea la o mai bună înțelegere cu privire la modul cum au evoluat lucrurile precum și cu privire la intenția inițială a lui Mr. White Hat", se mai arată în comunicat.

Hackerul sau hackerii deocamdată neidentificat(ți) par să fi exploatat o vulnerabilitate în contractele digitale pe care Poly Network le utilizează pentru a muta active între diferite blockchain-uri. Un blockchain este o listă de înregistrări de date care ține evidența diferitelor criptomonede. Fiecare monedă digitală are propriul său blockchain, fiind diferite unele de celelalte. Poly Network, o rețea descentralizată de activități financiare, afirmă că poate face aceste blockchain-uri diferite să funcționeze împreună.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău