Planul noului premier al Libanului pentru a scoate țara din criză. Va forma un nou Guvern în șase săptămâni

  • 20 Decembrie 2019 20:00
Planul noului premier al Libanului pentru a scoate țara din criză. Va forma un nou Guvern în șase săptămâni

Premierul desemnat al Libanului, Hassan Diab, a declarat vineri, în cadrul unui interviu acordat Deutsche Welle și citat de agenția Reuters și Mediafax.ro, că în aproximativ șase săptămâni va forma un nou Guvern, care să scoată țara din criza economică și politică de care este afectată.

Diab, profesor universitar și fost ministru al Educației, a fost desemnat joi premier al Libanului, cu sprijinul Hezbollah și al aliaților săi.

Guvernele din ultimul deceniu au avut nevoie de câte un an pentru a fi formate, iar eu îmi doresc să formez viitorul Guvern în următoarele patru săptămâni sau într-o perioadă care să nu treacă de șase săptămâni”, a declarat Diab.

Michel Aoun, președintele Libanului, l-a desemnat joi seară pentru funcția de prim-ministru pe Hassan Diab. Diab, de profesie inginer, a primit susținerea mișcării șiite Hezbollah și a formațiunilor aliate, Amal și Curentul Patriotic Liber.

Premierul demisionar al Libanului, Saad Hariri, a anunțat miercuri că nu dorește un nou mandat, în contextul negocierilor partidelor pentru formarea unui nou guvern.

În Liban au loc de câteva luni proteste masive, uneori violente, pe fondul nemulțumirii față de situația politică și socială.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău