Planul de acțiune al Consiliului Europei pentru R. Moldova 2021-2024, lansat oficial la Strasbourg. Domeniile vizate

  • 19 Aprilie 2021 10:05
Planul de acțiune al Consiliului Europei pentru R. Moldova 2021-2024, lansat oficial la Strasbourg. Domeniile vizate

Planul de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024 va fi lansat oficial la Strasbourg astăzi, 19 aprilie, în prezența președintei Maia Sandu și a secretarului general al forului european, Marija Pejčinović Burić.

Documentul vizează îmbunătățirea legislației, instituțiilor și practicilor naționale în conformitate cu standardele europene în domeniile drepturilor omului, statului de drept și democrației, potrivit unui comunicat al Consiliului Europei.

Conform acestui plan, vor fi luate măsuri pentru a spori independența și responsabilitatea sistemului judiciar, pentru a dezvolta capacitatea forțelor de ordine și a altor agenții de a răspunde corupției și spălării banilor, pentru a îmbunătăți legislația și practica electorală.

Alte inițiative vizează reformarea sistemului penitenciar, promovarea standardelor europene de guvernare a mass-mediei și a internetului, îmbunătățirea protecției datelor, alinierea legislației și practicilor naționale la normele europene de combatere a discriminării și egalității de gen, precum și consolidarea cadrul național de protecție a copilului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău