Plângere împotriva lui Alec Baldwin, în cazul morții de pe platoul „Rust". Tehnicianul echipei de filmare îl acuză de „neglijență"

  • 11 Noiembrie 2021 10:42
Plângere împotriva lui Alec Baldwin, în cazul morții de pe platoul „Rust

Tehnicianul șef al echipei de filmare, prezent în momentul incidentului fatal de pe platoul producției ''Rust'', când actorul Alec Baldwin a împușcat-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, a depus miercuri o plângere la Los Angeles pentru "neglijență" împotriva actorului, a companiei de producției și a armurierului filmului, care la rândul său se declară victima unui "sabotaj".

Serge Svetnoy, tehnicianul șef al echipei de filmare, se afla alături de Alec Baldwin pe 21 octombrie când acesta din urmă a folosit o armă despre care i se spusese că era inofensivă, în timpul unei repetiții. Arma conținea însă muniție reală, iar glonțul a pătruns prin pieptul directoarei de imagine Halyna Hutchins și apoi prin umărul regizorului Joel Souza, relatează AFP, citat de digi24.ro.

Femeia în vârstă de 42 de ani a fost transportată cu elicopterul către un spital din Santa Fe, New Mexico, însă a murit din cauza rănilor.

Svetnoy susține în plângerea sa că a fost asurzit de zgomotul făcut de declanșarea revolverului, atât de aproape încât el susține că a simțit reziduurile de pulbere pe față. Potrivit mărturiei sale, el s-a repezit către Halyna Hutchins să o ajute după ce acesta s-a prăbușit și și-a pierdut conștiința. Tehnicianul spune că a avut parte de "o suferință emoțională severă".

"Nu a existat niciun motiv pentru ca un glonț adevărat să fie în acea armă sau oriunde pe platourile de filmare la Rust", se arată în plângere.

"Prezența unui glonț într-o armă reprezintă o amenințare mortală pentru oricine se află în apropiere", continuă Svetnoy, acuzându-i de "neglijență" pe producători, inclusiv pe Alec Baldwin, și pe toți cei care au avut responsabilitatea armei și care au omis să aplice "regulile de securitate elementare", mai scrie sursa citată de Agerpres.

În plângerea depusă de Svetnoy sunt în special vizați asistentul de regie David Halls, care i-a înmânat pistolul lui Alec Baldwin informându-l că este inofensiv, și armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă pentru armele de foc folosite de echipa de filmare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:2,06 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău