Plan de combatere a efectelor crizei sanitare și economice, provocată de COVID-19, propus de PAS

  • 17 Iunie 2020 13:25
Plan de combatere a efectelor crizei sanitare și economice, provocată de COVID-19, propus de PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate a propus astăzi un plan de combatere a efectelor crizei sanitare și economice, provocată de COVID-19, în condițiile în care constată agravarea situației. Acesta prevede acțiuni în domeniul medical, social și economic. O inițiativă legislativă de sprijin pentru cei afectați de criza pandemică a propus și Grupul Pro Moldova.

Partidul Acțiune și Solidaritate a propus un șir de acțiuni pentru ameliorarea situației, în contextul în care numărul cazurilor noi de COVID 19 crește, iar criza economică se aprofundează. Acțiunile au fost prezentate de mai mulți reprezentanți ai formațiunii în cadrul unui briefing și vizează domeniul medicinei, economia, agricultura, domeniul social și educația. Printre altele, reprezentanții formațiunii cer majorarea numărului zilnic de teste până la 5 000 pentru a identifica mai rapid persoanele bolnave, crearea echipelor mobile pentru testarea la domiciliu, subvenționarea șomajului tehnic, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, acțiuni de susținere pentru șomeri și persoanele în etate. 

Tot astăzi, grupul parlamentar „Pro Moldova” a propus o inițiativă legislativă care permite acordarea pensiei anticipate persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei și mai au cel mult trei ani până la ieșirea la pensie.

Amintim că Guvernul a elaborat un șir de măsuri anticriză care prevedeau inclusiv majorarea indemnizației de șomaj, garantarea unor credite pentru întreprinderi și alte măsuri, care însă au fost calificate de opoziție și de unii experți ca fiind puține și ineficiente.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,12 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău