Pro Moldova vine cu un proiect de lege pentru cei care au 3 ani până la pensionare

  • 17 Iunie 2020 12:20
Pro Moldova vine cu un proiect de lege pentru cei care au 3 ani până la pensionare

Grupului parlamentar Pro Moldova vine cu un proiect de lege care prevede măsuri de protecție socială pentru cei care au rămas fără un loc de muncă în urma crizei pandemice, mai exact pentru cei care mai au 1, 2 sau 3 ani până la vârsta de pensionare standard, ca să poată beneficia de pensie anticipată, transmite IPN.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că proiectul de lege va fi înregistrat astăzi în Parlament și a solicitat deputaților să-l susțină, iar Guvernul să vină, în timpul cel mai apropiat, cu un aviz, iar săptămâna viitoare proiectul să fie dezbătut în plenul Parlamentului și votat.


„Statul, prin deciziile sale, a obligat foarte mulți agenți economici să-și sisteze activitatea pentru o perioadă de timp sau să-și limiteze activitatea, ceea ce a dus la riscul ca agenții economici să ajungă în insolvență, să fie în pragul falimentului și majoritatea dintre acești agenți economici au trimis oamenii ori în concediu, ori i-au disponibilizat”, a remarcat Andrian Candu.

Deputata Elena Bacalu a menționat că acest proiect de lege ar îmbunătăți situația multor cetățeni din Republica Moldova. „Disponibilizând personalul întreprinderii, agenții economici au fost nevoiți să concedieze și persoane cărora le-a rămas să activeze o perioadă mai mică de trei ani până la obținerea dreptului de pensie pentru limita de vârstă, din motiv că actualmente economia se află în recesiune provocată de implementarea unor acțiuni economice și sociale ineficiente de către stat. Lor le este foarte greu să se angajeze, astfel artificial li s-au creat impedimente de a obține dreptul la pensie pentru limita de vârstă. În aceste condiții statul este obligat să intervină pentru a remedia situația creată și a oferi posibilitate persoanelor cu vârsta menționată în proiect să beneficieze, la dorință, de opțiunea de a ieși la pensie mai devreme în condițiile extraordinare prezente”, a mai spus Elena Bacalu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău