Plăcintă cu ciuperci și smântână
-
14 Februarie 2018 20:11
Este o plăcintă care seamănă cu cel mai bun desert grecesc (Portokalopita), nu pentru că ar fi dulce, ci pentru că se prepară cam în același fel… mai ales partea cu ruptul foilor fâșii-fâșii. Putem deci să îi spunem și „Ciuperco-Pita”.
Ingrediente:
1 pachet de foi de plăcintă, 400 grame de smântână, 4 ciuperci mari champignon, 1 ceapă albă mare, 4 ouă, sare, piper
Foile de plăcintă, după cum am spus, se rup în fâșii mici. Se bat ouăle întregi și se amestecă cu smântâna, apoi se amestecă bine cu foile rupte de plăcintă.
Ceapa tocată cubulețe se călește la foc mic, împreună cu ciupercile curățate și tăiate felii subțiri (inclusiv piciorușele lor). Se adaugă sare și piper.
Amestecul de foi de plăcintă plus iaurt plus ouă se pune într-un vas termorezistent uns cu unt și tapetat cu pesmet (pentru cantitățile din rețetă, am folosit două tăvi mai mici de chec). Deasupra se pun ciupercile călite cu ceapă. Se dă la cuptor până se rumenește bine.
Sursa: Rador