Placido Domingo se va despărți de Opera din Viena în ianuarie 2021

  • 02 Septembrie 2020 18:40
Placido Domingo se va despărți de Opera din Viena în ianuarie 2021

Placido Domingo va cânta pentru ultima oară la Opera din Viena în ianuarie anul viitor, a anunțat miercuri directorul acestei instituții, Bogdan Roscic, care a insistat asupra menținerii în program a artistului spaniol având în vedere că, potrivit opiniei sale, recentele dezbateri privind presupusele abuzuri sexuale ale celebrului tenor nu au condus la dezvăluirea unor elemente compromițătoare, relatează EFE, preluat de Agerpres.

"Eu nu am găsit nimic în aceste discuții, și nu sunt singurul, care să justifice o interdicție de a cânta pentru Placido Domingo", a spus Roscic într-o conferință de presă.

El a precizat că deși acuzațiile împotriva artistului sunt binecunoscute, ele au fost formulate într-o manieră "îndoielnică, anonimă și abstractă".

Noul director al Wiener Staatsoper a subliniat că pentru Placido Domingo este foarte important să se poată despărți de publicul vienez cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani, în data de 21 ianuarie.

"Pentru el era o mare dorință să se poată despărți de public la Viena la împlinirea acestei vârste rotunde", a declarat Roscic.

Stefan Wollmann, directorul de comunicare al Operei din Viena, a confirmat pentru agenția EFE că Placido Domingo a informat instituția că reprezentațiile sale în opera "Nabucco" de Verdi programate în zilele de 11, 14 și 19 ianuarie vor fi ultimele sale apariții pe această scenă.

De asemenea, starul spaniol va mai susține spectacole pe 9, 12, 15 și 18 septembrie în acest an într-un montaj al operei "Simon Bocannegra" de Verdi.

Placido Domingo a cântat prima oară la Opera din Viena pe 19 mai 1967, când avea 26 de ani și a interpretat rolul Don Carlos din opera omonimă de Giuseppe Verdi. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău