PL depune actele la CEC pentru a fi înregistrat în calitate de concurent la alegerile parlamentare pe circumscripția națională

  • 24 Ianuarie 2019 14:09
PL depune actele la CEC pentru a fi înregistrat în calitate de concurent la alegerile parlamentare pe circumscripția națională

Partidul Liberal depune astăzi actele pentru a fi înregistrat în calitate de concurent la alegerile parlamentare pe circumscripția națională.

Într-o conferință de presă organizată în fața Parlamentului, liderul PL Dorin Chirtoacă, împreună cu potențialii candidați ai formațiunii, a anunțat că lista este formată din 30 de persoane. Printre primii pe listă figurează unul din liderii unioniști Vlad Bilețchi, deputatul Roman Boțan, fosta directoare a Apă-Canal Chișinău, Veronica Herța, liderul fracțiunii PL din Consiliul municipal Chișinău, Ion Cebanu. În listă nu figurează fostul lider liberal, actualul președinte de onoare al formațiunii, Mihai Ghimpu.

Liberalii și-au anunțat intenția de a candida și în 33 de circumscripții uninominale la alegerile parlamentare din 24 februarie. 

Amintim că anterior PL a purtat discuții cu Blocul electoral ACUM pentru a participa în comun la alegeri, dar nu au ajuns la un consens. Fostul vicepreședinte al PL, Valeriu Munteanu candidează din partea Blocului într-o circumscripție uninominală din partea blocului ACUM, la fel ca deputatul liberal Lilian Carp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău