PL a înregistrat un proiect de hotărâre privind ieșirea Republicii Moldova din CSI

  • 25 Martie 2014 18:07
PL a înregistrat un proiect de hotărâre privind ieșirea Republicii Moldova din CSI

Partidul Liberal a înregistrat la Parlament un proiect de hotărâre privind ieșirea Republicii Moldova din componența Comunității Statelor Independente (CSI).

În proiect se menționează că Republica Moldova va denunța Acordul de constituire a CSI deoarece principiile care au stat la baza constituirii acesteia –  respectarea suveranității naționale, egalitatea în drepturi și neamestecul în treburile interne, renunțarea la aplicarea forței – au fost încălcate de către Federația Rusă prin anexarea Crimeii de la Ucraina.

Deputații liberali consideră că relații comerciale pot fi promovate și în continuare prin acordurile bilaterale cu fostele republici sovietice.

Anterior, reprezentanții partidelor parlamentare au apreciat că Republica Moldova trebuie să-și păstreze, cel puțin deocamdată, calitatea de membru al Comunității Statelor Independente.

Amintim că autoritățile de la Kiev au anunțat că ar putea renunța la statutul de membru al CSI, așa cum a făcut și Georgia în 2008, în urma războiului cu Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău