Piloții de la British Airways au renunțat la greva programată pentru săptămâna viitoare

  • 18 Septembrie 2019 19:34
Piloții de la British Airways au renunțat la greva programată pentru săptămâna viitoare

Piloții companiei aeriene British Airways au decis să anuleze greva programată pentru ziua de 27 septembrie, în ideea de a da mai mult timp discuțiilor cu echipa managerială pentru găsirea unei soluții la conflictul în curs pe tema salariilor, a anunțat miercuri sindicatul Balpa, care îi reprezintă pe majoritatea piloților de la British Airways, informează Reuters.

Săptămâna trecută, o grevă de 48 de ore a piloților, fără precedent în istoria British Airways, a obligat compania să anuleze 1.700 de zboruri.

Sindicatul Balpa a subliniat că greva din 9 și 10 septembrie a demonstrat nemulțumirile și hotărârea piloților. Cu toate acestea, acum a venit timpul pentru "o perioadă de reflecție înainte ca disputa să escaldeze și să provoace pagube ireparabile mărcii BA", a precizat sindicatul.

"Cineva trebuie să ia inițiativa de a soluționa această dispută și, având în vedere că nu există niciun semnal din partea BA, piloții au decis să adopte o atitudine responsabilă", a declarat secretarul general de la Balpa, Brian Strutton. "Sper că British Airways și compania mamă IAG vor da dovadă de tot atâta responsabilitate ca și piloții", a adăugat Strutton.

British Airways a început deja să anuleze zborurile programate pentru data de 27 septembrie și să îi prevină pe călătorii afectați de anulări. Deocamdată nu este clar câte zboruri vor fi restabilite.

Sindicatul piloților și conducerea companiei British Airways sunt în conflict pe tema salariilor, piloții solicitând o majorare mai semnificativă a salariilor după sacrificiile pe care le-au acceptat în perioada în care compania trecea printr-o perioadă dificilă. Cel mai recent, piloții au refuzat oferta British Airways ce prevedea o majorare eșalonată a salariilor cu 11,5% în următorii trei ani, ofertă care potrivit conducerii companiei ar fi majorat salariile primite de unii comandanți de bord la 200.000 de lire sterline (226.000 de euro) pe an.

În replică, sindicatul piloților susține că a venit cu o propunere de majorare salarială care ar fi majorat costurile pentru companie cu 50 de milioane de lire sterline. În schimb, o zi de grevă costă operatorul aerian aproximativ 40 de milioane de lire sterline.

British Airways, deținut de grupul hispano-britanic IAG, are peste 40 de milioane de clienți pe an și zboruri către peste 70 de țări.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău