Pietrele misterioase care au declanșat goana după diamante din Africa de Sud s-au dovedit a fi cristale de cuarț

  • 21 Iunie 2021 11:48
Pietrele misterioase care au declanșat goana după diamante din Africa de Sud s-au dovedit a fi cristale de cuarț

Guvernul din Africa de Sud a anunțat că pietrele găsite într-un sat din provincia KwaZulu-Natal nu sunt diamante, cum sperau sătenii, ci cristale de cuarț, informează BBC, potrivit DIGI24.ro.

Un crescător de vite a fost primul om care a găsit cristalele misterioase, iar vestea că ar putea fi vorba de diamante a declanșat o frenezie. Peste 1.000 de oameni au venit și de la 300 de kilometri depărtare, în speranța că se vor îmbogăți.

Autoritățile au anunțat săptămâna trecută că vor trimite o echipă de experți în zonă și că vor lansa un raport pe baza descoperirilor.

Unii oameni au început să vândă pietrele găsite, deși nu știau cu exactitate ce sunt, prețul de pornire variind între 7 și 20 de dolari.

După realizarea testelor necesare, autoritățile au anunțat că la fața locului se găsesc critale de cuarț, fără mare valoare. După feldspat, cuarțul este cea mai întâlnită resursă minerală din scoarța Pământului. "Testele realizate au arătat că pietrele descoperite în zonă nu sunt diamante", a anunțat un oficial local.

Goana după diamante s-a petrecut într-una dintre cele mai sărace zone din Africa de Sud. Țara se luptă de mulți ani cu un nivel ridical al șomajului și milioane de oameni trăiesc în sărăcie extremă. Pandemia de coronavirus a accentuat această criză. Potrivit universității Johns Hopkins, Africa de Sud a înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus de pe continent - 1,8 milioane de infectări și 60.000 de morți.

Sursa: DIGI24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău