Piețele agroalimentare de la Cahul rămân închise. Propunerea primarului a fost respinsă

  • 15 Aprilie 2020 13:27
Piețele agroalimentare de la Cahul rămân închise. Propunerea primarului a fost respinsă

Comisia pentru situații excepționale din municipiul Cahul a respins propunerea de a autoriza activitatea piețelor agroalimentare, potrivit lui Nicolae Dandiș, primarul orașului, transmite MOLDPRES cu referire la presa locală.

Decizia vine după ce Comisia raională pentru situații excepționale Cahul a delegat comisiilor locale dreptul de a decide asupra autorizării activității piețelor și a comerțului ambulant cu produse agroalimentare pentru producătorii autohtoni, indică ziuadeazi.md.

„Primăriile localităților raionului Cahul vor asigura executarea punctelor 17 și 18 din Dispoziția nr. 15 a Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, în vederea vânzării produselor agricole vegetale de producție proprie în baza autorizației de amplasare emise de autoritatea publică locală, cu asigurarea obligatorie a respectării normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID-19. Primăriile localităților raionului Cahul, împreună cu Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor vor asigura controlul îndeplinirii cerințelor igienic-sanitare de către producătorii agricoli autohtoni, până la ridicarea stării de urgență”,  se spune în hotărârea din 9 aprilie a Comisiei pentru situații excepționale din raion.

Conform sursei citate, anterior, administratorii piețelor din municipiul Cahul au cerut redeschiderea acestora, asumându-și îndeplinirea tuturor cerințelor pentru asigurarea protecției vânzătorilor, precum și a consumatorilor împotriva coronavirusului.

Până la sistarea activității în legătură cu pandemia COVID-19, în municipiu activau două piețe agroindustriale mari, unde lucrau circa opt sute de persoane.

La data de 14 aprilie, în raionul Cahul erau 55 de cazuri confirmate de coronavirus, 545 de persoane se aflau sub supraveghere medicală, totodată, erau înregistrate patru cazuri recuperate și un deces. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău