Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din R. Moldova, expuse la București

  • 25 Iunie 2021 11:52
Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din R. Moldova, expuse la București

De Ziua Universală a iei, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București a fost vernisată o expoziție numită „Arta cămășii cu altiță”, care a inclus și piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Republica Moldova, scrie infoprut.ro.

La eveniment au participat Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova din Guvernul României și ministrul-consilier Emil Jacota, Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la București.

„Oriunde s-ar afla, milioane de români poartă cu mândrie ia, păstrând astfel România în suflet și făcând cunoscute în afara granițelor țării tradițiile și obiceiurile noastre strămoșești. Cămașa tradițională românească este unul dintre multele elemente de cultură și tradiție care unesc românii de pe ambele maluri ale Prutului”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru relația cu R. Moldova din Guvernul României, potrivit sursei citate

Expoziția are loc în contextul susținerii și promovării dosarului multinațional „Cămașa cu altiță-element de identitate culturală în România și Republica Moldova”, cu scopul înscrierii în Lista Patrimoniului Mondial Imaterial UNESCO și a fost organizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Moldova în România și cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chișinău.

Ziua de 24 iunie este recunoscută oficial, începând cu anul 2013, ca Ziua Universală a iei, iar evenimentul este marcat în peste 50 de state de pe șase continente.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău