Pierre Hermé, regele prăjiturii macaron, consacrat drept „Cel mai bun patiser din lume”

  • 15 Iunie 2016 11:21
Pierre Hermé, regele prăjiturii macaron, consacrat drept „Cel mai bun patiser din lume”

Consacrat drept „Cel mai bun patiser din lume” de clasamentul „World’s 50 Best Restaurants”, francezul Pierre Hermé și-a clădit imperiul pe macaron – prăjitura sa cu multiple arome și colorit bogat -, savurată de gurmanzii din Paris, Tokyo sau Dubai.Urmaș a patru generații de brutari-patiseri alsacieni, cel pe care presa l-a supranumit „Picasso…

Consacrat drept „Cel mai bun patiser din lume” de clasamentul „World’s 50 Best Restaurants”, francezul Pierre Hermé și-a clădit imperiul pe macaron – prăjitura sa cu multiple arome și colorit bogat -, savurată de gurmanzii din Paris, Tokyo sau Dubai.

Urmaș a patru generații de brutari-patiseri alsacieni, cel pe care presa l-a supranumit „Picasso al patiseriei” sau „Dior al deserturilor” pentru creativitatea sa, Hermé deține 47 de localuri în 12 țări. La 54 de ani și 40 de ani de carieră, această figură de marcă a patiseriei franceze, are acum o statuie de ceară la Muzeul Grévin din Paris și numele său figurează în dicționarul Larousse.

Deși acest patiser amator de artă și de design propune colecții de ciocolate, tarte și prăjituri reînnoite în permanență, el este asociat mai ales cu macaron, o prăjitură micuță formată din doi biscuiți cu pudră de migdale și miezul compus dintr-o cremă parfumată, care se vinde la prețul de 2,10 euro bucata.

De asemenea, fiind pasionat de vinuri, Pierre Hermé este și un obișnuit al colaborărilor cu alți creatori, fie că este vorba despre creatorul de parfumuri Jean-Michel Duriez, fostul „nas” al casei Rochas sau cu artiști precum italianul Giuseppe Penone. În prezent, artistul francez Nicolas Buffe ilustrează cutiile sale de bomboane de ciocolată cu universul său feeric, semi-manga, semi-baroc.

Sursa: Rador.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău